Vestzakwandelgids 3 Vijfheerenlanden

Lopen langs de Linge - 1

Als een baldadig middenbermpje slingert de Linge zich tussen 2 grote rivieren door, een onderdeurtje dat in vaartechnische zin amper wat te betekenen heeft.

Kijk je naar een overzichtskaart van Rivierenland dan moet je welhaast zoeken om de Linge te vinden. Maar toch, de langste rivier die volledig binnen Nederlands grenzen stroomt is wel de Linge, Ze creëert hierin haar eigen kleine rivierenland. In het Pannerdens kanaal bij slot Doornenburg begint de rivier een 108 kilometer lange reis die uiteindelijk eindigt in het Merwedekanaal bij Gorinchem.
Onderweg stroomt zij door fraaie landschappen, intieme doorkijkjes, karakteristieke dorpjes en vruchtbare boomgaarden van de Betuwe. Het water op de Linge stroomt langzaam en het leven rondom de rivier lijkt zich hier goeddeels aan aangepast te hebben. Al wandelend door deze vredige omgeving zou je bijna vergeten dat er de loop der eeuwen altijdstrijd is geweest. Strijd tegen het water en strijd onderling.
De Linge was grensrivier, het was regelmatig bakkeleien tussen Utrecht, Gelre, Holland en Brabant, in welke combinatie dan ook. Al wandelend worden we regelmatig betrokken bij wat zich in de geschiedenis heeft afgespeeld rondom deze prachtige rivier, maar het is het toch bovenal genieten van het landschap van dit ‘kleine rivierenland’. Deze vestzakwandelgids begint op de plek waar de Linge uitmondt in het Merwedekanaal. In 5 mooie wandelingen lopen we stroomopwaarts in een landschap waar we met recht kunnen spreken van
WANDEL-LINGE

Vestzakwandelgids 3

Vijfheerenlanden  Lopen langs de Linge  - 1
Print de Wandeling ASPEREN

 Voor de printkosten van 1 wandeling kunt u ook een Vestzakwandelgids met 5 wandelingen kopen?Naar huisDe gidsen kosten slechts € 2,50 per stuk.

Ze zijn verkrijgbaar bij:    Verkoopadressen VWG 

Bestellen kan ook  :             Bestelformulier

wandelgidsen op maat

Wandelaar.nl maakt ook wandelgidsen op maat. Bijvoorbeeld voor B&B, Vakantieparken, Hotels en Overheid.
Ons wandelgebied omvat heel Nederland.

Benieuwd?
 
info@wandelaar.nl

Onze CV is de wandelingen die we maakten.

Rondje Nederland 

De belevenissen met de vrienden, jan en René, zijn prachtig verwoord en verbeeld door vriend Jan. Samen hebben de vrienden, in de loop der jaren, Nederland doorkruist en middels de LAW's, vrijwel langs de grens, rond gewandeld. 

Al sinds 1992 hebben de vrienden ononderbroken ieder jaar 1 of meer wandelsessies mogen maken. Ze hebben geleefd, gelopen en gelachen.

Vriend Jan en zijn vrouw Hanneke hebben bovendien nog veel meer avonturen beleefd.
Beleef het mee op
Jan en Hanneke.

Geniet van het landschap,
bekijk de wereld vanuit het Bermperspectief.

maria-johanna