Vestzakwandelgids 14

Lopen langs De Linge - 2

WANDEL-LINGE
Kijk je naar een overzichtskaart van Rivierenland dan moet je welhaast zoeken om de Linge te vinden. Maar toch, de langste rivier die volledig binnen Nederlands grenzen stroomt is wél de Linge. In het Pannerdens kanaal bij slot Doornenburg begint de rivier een 108 kilometer lange reis die uiteindelijk eindigt in het Merwedekanaal bij Gorinchem. Onderweg stroomt hij door fraaie landschappen, intieme doorkijkjes en vruchtbare boomgaarden van de Betuwe. Het water op de Linge stroomt niet hard en het leven rondom de rivier lijkt zich hier goeddeels aan aangepast te hebben.
Dit deel 2 geeft u rondwandelingen van Acquoy tot Erichem. Dit is het deel van Lingeland waar de Linge zich in zoveel bochten wringt dat je er verslingerd aan zou raken. We lopen bij Acquoy op een onverharde weg langs een dijk die als cultureel erfgoed is bestempeld en daarom niet verhard mag worden. We hebben recht van spreken in Gellicum en in Buurmalsen mogen we pelgrim zijn.
In het voorjaar komen drommen mensen van heinde en verre om de bloesem van de vruchtbomen te bewonderen (niet geheel ten onrechte). Langs de Linge is het dan ‘koppen lopen’. Maar in de rest van het jaar is het hier een stuk rustiger.
In deze wandelgids vindt u 5 mooie wandelingen, we mogen met recht spreken van WANDEL-LINGE.


Vestzak wandelgids 14

Lopen langs De Linge - 2
Print de Wandeling RHENOY

 Voor de printkosten van 1 wandeling kunt u ook een Vestzakwandelgids met 5 wandelingen kopen!!!
             Naar huis


Deze gids met 5 wandelingen kost slechts € 2,50.

Ze zijn verkrijgbaar bij:    Verkoopadressen VWG 

Bestellen kan ook  :             Bestelformulier

wandelgidsen op maat

Wandelaar.nl maakt ook wandelgidsen op maat. Bijvoorbeeld voor B&B, Vakantieparken, Hotels en Overheid.
Ons wandelgebied omvat heel Nederland.

Benieuwd?
 
info@wandelaar.nl

Onze CV is de wandelingen die we maakten.

Rondje Nederland 

De belevenissen met de vrienden, jan en René, zijn prachtig verwoord en verbeeld door vriend Jan. Samen hebben de vrienden, in de loop der jaren, Nederland doorkruist en middels de LAW's, vrijwel langs de grens, rond gewandeld. 

Al sinds 1992 hebben de vrienden ononderbroken ieder jaar 1 of meer wandelsessies mogen maken. Ze hebben geleefd, gelopen en gelachen.

Vriend Jan en zijn vrouw Hanneke hebben bovendien nog veel meer avonturen beleefd.
Beleef het mee op
Jan en Hanneke.

Geniet van het landschap,
bekijk de wereld vanuit het Bermperspectief.

maria-johanna