Vestzakwandelgids 17
Groene Hart 2

Lopikerwaard

De Lopikerwaard is een polder in de provincie Utrecht. De polder was oorspronkelijk  moeras, vanaf de elfde eeuw werd een start gemaakt met de ontginning, De ontginning gebeurde door een zogenaamde cope-verkaveling. De Lopikerwaard ligt ingeklemd tussen de Hollandse IJssel in het noorden en noordoosten, en de Lek in het zuiden. En ten westen ligt de Krimpenerwaard. De waard bestaat grotendeels uit open weiland, geriefbosjes en houtwallen.
In deze gids vindt u 5 prachtige wandelroutes die de hele Lopikerwaard doorkruisen. U wandelt dwars door weiland, over stille houtkades, door lintdorpen met monumentale boerderijen en historische kerken, statige landhuizen en landerijen, langs boomgaarden en natuurlijk langs de majestueuze Lek met zijn uiterwaarden en vergezichten. En niet te vergeten de fraaie steden Montfoort en IJsselstein.
Het watererfgoed heeft een belangrijke plaats in de cultuurhistorie: dijkmagazijnen, wachthuispalen, molens en stoomgemalen, allemaal waardevolle elementen.
Er is zoveel te zien en in dit pastorale landschap krijgt ook devotie een plaats, we gaan op bedevaart in Eiteren. Wat wil je nog meer? Kortom, wil je wandelen? Hier kan het. De Lopikerwaard nodigt u uit.
En bovendien:
‘je ziet het niet, maar je vindt het hier wel’: RUST.


Vestzak wandelgids 17

Lopikerwaard
Print de Wandeling
LOPIK - JAARSVELD


 Voor de printkosten van 1 wandeling kunt u ook een Vestzakwandelgids met 5 wandelingen kopen!!!
             Naar huis


Deze gids met 5 wandelingen kost slechts € 2,50.

Ze zijn verkrijgbaar bij:    Verkoopadressen VWG 

Bestellen kan ook  :             Bestelformulier

wandelgidsen op maat

Wandelaar.nl maakt ook wandelgidsen op maat. Bijvoorbeeld voor B&B, Vakantieparken, Hotels en Overheid.
Ons wandelgebied omvat heel Nederland.

Benieuwd?
 
info@wandelaar.nl

Onze CV is de wandelingen die we maakten.

Rondje Nederland 

De belevenissen met de vrienden, jan en René, zijn prachtig verwoord en verbeeld door vriend Jan. Samen hebben de vrienden, in de loop der jaren, Nederland doorkruist en middels de LAW's, vrijwel langs de grens, rond gewandeld. 

Al sinds 1992 hebben de vrienden ononderbroken ieder jaar 1 of meer wandelsessies mogen maken. Ze hebben geleefd, gelopen en gelachen.

Vriend Jan en zijn vrouw Hanneke hebben bovendien nog veel meer avonturen beleefd.
Beleef het mee op
Jan en Hanneke.

Geniet van het landschap,
bekijk de wereld vanuit het Bermperspectief.

maria-johanna